Koja je cena PRVIH MALINA na pijacama?

Koja je cena PRVIH MALINA na pijacama?

Protekle su se sedmice na kvantašu u Beogradu mogle pazariti domaće maline i to ceni visokoj ceni.

maline u kartonskim kutijama

Zabeležena je prva ponuda domaćih kajsija na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu, po nižoj ceni od uvoznih, pošto je dominirao iznos od 300 din/kg. Jeftinije su u odnosu na prethodnu sedmicu bile i uvozne nektarine, a skuplja je bila mandarina u odnosu na prethonu nedelju. Nastavljen je trend dobre ponude jagoda. Ponuda i sortiment trešnje bili su na zavidnom nivo tokom prve sedmice juna, a cena je varirala od 150 do 200 din/kg u zavisnosti od krupnoće plodova.

Solidna je bila ponuda voća na zelenoj pijaci u Požarevcu, a najzastupljeniji su bili jagoda po ceni od 200 din/kg i trešnja koja se mogla pazariti najčešće za 220 din/kg.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu su se tokom prve sedmice juna mogle pazariti domaće maline po prvi put ove sezone, a dominirao je iznos od 1.000 din/kg. Najzastupljenija je u ponudi na prodajnim punktovima bila trešnja, dok je ponuda jagoda bila slabija nego prethodnih nekoliko sedmica. Nešto slabija bila je i ponuda južnog voća i jabuke. Zabeležen je i rast cena ananasa i trešnje, a pad cena breskve, kajsije, kruške Viljamovke, pomorandže i kivija.

Na kvantašu u Leskovcu je zabeležen pad cena breskve, jagode, kajsije, limuna i nektarine. Skuplja je bila jabuka.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica