Karfiol jeftiniji na kvantašima u Beogradu i Leskovcu | Cene povrća

Karfiol jeftiniji na kvantašima u Beogradu i Leskovcu | Cene povrća

Prodaja povrća slaba, uprkos dobroj ponudi na pijačnim tezgama.

Na kvantašu u Beogradu povoljne vremenske prilike uticale su na dosta dobru ponudu povrća na prodajnim punktovima. Slaba poseta kupaca uslovila je slab promet. Jeftiniji su bili celer, cvekla, karfiol, krastavac salatar, šargarepa, spanać, zelen i zelena salata. Za razliku od njih rast cena evidentiran je kod mladog crnog luka i zelenog paradajza.

Na kvantašu u Leskovcu zabeležen je rast cena ljute paprike i spanaća i pad cena karfiola, krastavca salatara i patlidžana.

Na Kalenić pijaci u Beogradu smanjen je bio obim ponude i potražnje povrća na pijačnim tezgama. Još uvek većina ponuđenog povrća potiče iz domaće proizvodnje. Do rasta cena došlo je kod boranije, brokoli, karfiola, patlidžana i zeleni.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu je evidentiran pad cene celera i krastavca kornišona i porast cena krastavca salatara, paprike šilje i praziluka.

Ponuda povrća na zelenoj pijaci u Čačku bila je dobra. Za krompir su kupci trebali da izdvoje od 40 do 50 din/kg, a za kupus od 20 do 25 din/kg. Za paprike su prodavci tražili od 60 do 130 din/kg, a za boraniju 250 din/ kg. Cena paradajza iznosila je 120 din/kg, šargarepe 60 din/kg, a spanaća 150 din/kg.

Nije bilo značajne promene ponude povrća na zelenoj pijaci u Loznici. Zabeležen je pad cena brokoli, paškanata i peršun korenaš. Za razliku od njih skuplji su bili, boranija, karfiol, krastavac salatar, krastavac kornišon, krompir, crni luk i ren.

Na tezgama zelene pijace u Pančevu ponuda poljoprivednih proizvoda bila je prosečna do dobre. Zabeležen je rast cena karfiola, belog krompira, belog luka, paprike babure, paprike šilje, šargarepe, šampinjona i zeleni.


Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica