DOMAĆA TREŠNJA zacrvenela se na tezgama!

DOMAĆA TREŠNJA zacrvenela se na tezgama!

Na pijacama zabeležena prva ponuda domaće trešnje, breskve i nektarine iz uvoza.

Prva ponuda trešanja zabeležena je protekle nedelje na tezgama zelene pijace Kalenić u Beogradu. Sve je bolja ponuda jagode domaće proizvodnje, što je uticalo na nižu cenu. Smanjena je ponuda južnog voća i jabuka, pa su u porastu cene belog grožđa, pojedinih sorti jabuka i mandarine. Niže su bile cene ananasa i nara.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu došlo je do pada cene pojedinih sorti jabuke, a skuplji je bio jedino limun.

Prema izveštaju reportera STIPS iz Pančeva protekle su sedmice bili skuplji banana, grejpfrut, grožđe, kivi, kruška, limun, mandarina i orah.

Evidentirana je prva značajnija ponuda domaće trešnje, breskve i nektarine iz uvoza tokom druge sedmice maja na kvantaškoj pijaci u Beogradu. U pogledu cena za trešnju je trebalo izdvojiti od 300 do 400 din/kg, za breskvu od 200 do 270 din/kg, a za nektarinu 320 do 420 din/kg. Suplji su u odnosu na prethodnu sedmicu bili jabuka, nar i limun, a jeftiniji breskva, grejpfrut, mandarina, kivi i nektarina. Prodaja navedenog i ostalog voća bila je na prosečnom nivou.

Na kvantašu u Leskovcu je protekle nedelje zabeležena ponuda breskve i nektarine. Došlo je do rasta cene jabuke, limuna, mandarine, nara, i pomorandže.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica