Dobra ponuda povrća širom zemlje | Cene povrća

Dobra ponuda povrća širom zemlje | Cene povrća

Dobra ponuda povrća širom zemlje.

Na Kalenić pijaci u Beogradu ponuda sezonskog povrća je iz sedmice u sedmcu sve bolja. Evidentiran je rast cena kupusa i crnog luka, a za razliku od njih niže su bile cene karfiola, kelja pupčara, čeri paradajza i zeleni.

Na pijačnim tezgama u Čačku u ponudi je po prvi put bilo mladog kupusa po ceni od 150 din/kg, a prodajna cena paprike varirala je od 280 do 300 din/kg. Za paradajz i krastavac salatar je trebalo izdvojiti 180 din/kg, a za spanać 150 din/kg. Cena šargarepe iznosila je 60 din/kg.

Ove nedelje u Pančevu pijaca je bila dobro snabdevena povrćem. Zabeležen je rast cena krastavca salatara, celera, peršuna, pečuraka, zelene salate i šargarepe. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili zelen, kelj, pasulj beli i pasulj šareni.

Na kvantašu u Beogradu bila je solidna ponuda ranog sezonskog povrća protekle sedmice. Prodaja je bila malo bolja u odnosu na prethodni period. Zabeležen je rast cena brokoli, karfiola, kelja, kelja pupčara, paprike, paradajza, zeleni. Jeftiniji su bili krastavac salatar, patlidžan, praziluk i spanać.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu pojeftinile su cene tikvica i zelene salate.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica