Dobra ponuda dinje i mladog krompira na pijacama

Dobra ponuda dinje i mladog krompira na pijacama

S obzirom na to da je dan pred obilazak kvantaša u Beogradu bio značajan pravoslavni praznik ponuda povrtarskih kultura bila je slabija od uobičajene za ovaj period godine. Prodaja je, takođe, bila slabija nego prethodne sedmice.

dinja isečena na pola

Bogatija je bila i ponuda sezonskog povrća na pijačnim tezgama Kalenić pijace u Beogradu, pa su jeftiniji bili grašak, mladi krompir, paprika babura, paprika ljuta, špargla i tikvice. Za razliku od njih skuplji su bili blitva, beli luk i zelje.

U ponudi povrća na zelenoj pijaci u Požarevcu dominirali su krastavac salatar, paradajz, spanać i pasulj beli, što se odrazilo na pad cene u odnosu na predthodni period.

S obzirom na to da je dan pred obilazak kvantaša u Beogradu bio značajan pravoslavni praznik ponuda povrtarskih kultura bila je slabija od uobičajene za ovaj period godine. Prodaja je, takođe, bila slabija nego prethodne sedmice. Jeftiniji su bili boranija, dinja, krastavac salatar, kupus, lubenica, crni luk, paprika babura, paprika ljuta, paprika šilja, čeri paradajz, paradajz, paškanat, peršun korenaš, patlidžan, sargarepa i tikvica. Za razliku od njih skuplji su bili mladi crni luk, cvekla i karfiol.

Na kvantašu u Leskovcu je zabeležen pad cena dinje, krompira mladog, kupusa, lubenice, paprike ljute, paradajza, tikvice i paprike šilje. Skuplji su bili celer, karfiol, krastavac salatar, šareni pasulj, beli pasulj tetovac, spanać i praziluk.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica