Da li ste kupili MLADI KROMPIR na pijaci? | Cene povrća

Da li ste kupili MLADI KROMPIR na pijaci? | Cene povrća

Na pijacama dosta dobra ponuda mladog krompira, ponuda ostalog povrća bila je odlična!

Povećana je ponuda i potražnja povrća usled predstojećeg praznika na zelenoj pijaci Kalenić. Dosta bolja ponuda mladog krompira uticala je na pad cene. Mogao se pazariti za 300 din/ kg. Skuplje je bilo zelje u odnosu na prošlu nedelju.

Prema izveštaju reportera STIPS iz Požarevca protekle su sedmice na zelenoj pijaci u ovom gradu bili su skuplji pasulj beli, pasulj šareni, crni luk i paprika ljuta. Za razliku od njih niže su bile cene blitve, celera, krastavca salatnog, spanaća i tikvice.

Tezge zelene pijace u Čačku bile su solidno snabdevene povćem. Obim prodaje bio je malo bolji nego prethodne sedmice, zbog praznične trpeze. Skuplji je bio jedino mladi kupus.
Dobra ponuda i prodaja voća i povrća karakteristika je zelene pijace u Vranju protekle sedmice. Rast cene evidentiran je kod krastavca salatara.

Na prodajnim punktovima kvantaša u Beogradu su se protekle sedmice mogli kupiti domaći karfiol i brokoli po ceni od 150 din/kg, kao i domaća tikvica po ceni od 130 din/kg. U odnosu na prethodnu sedmicu skuplji su bili blitva, krastavac salatar, paškanat, peršun korenaš, mladi crni luk, rotkvica, spanać. Za razliku od njih niže su bile cene celera, karfiola, mladog kupusa, paprike, praziluka, tikvice i zelja.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica