Cene voća za period od 06-10.07.2018.

Cene voća za period od 06-10.07.2018.

U toku protekle nedelje na zelenim pijacama širom Srbije zabeležena je solidna ponuda voća. Slabija ponuda trešnje na Kvantaškoj pijaci u Beogradu uslovila je rast cene.

Ponuda voća bila je dobra na zelenoj pijaci u Čačku. Prodajna cena ranih sorti krušaka kretala se od 100 do 110 din/kg, dok je kod višnje dominirao iznos od 120 din/kg. Za jabuke su kupci trebali da izdvoje od 50 do 60 din/kg, a za nektarine od 120 do 130 din/kg.

U Vranju je došlo do pada cene limuna na 250 din/kg i maline na 120 din/kg zbog slabijeg kvaliteta u ponudi. Niže su bile cene nektarine i šljive, a skuplja je bila kajsija.

Na zelenoj pijaci u Pančevu zabeležena je solidna ponuda voća. U odnosu na prethodni period jeftiniji su bili kajsija, nektarina, borovnica, kruška i višnja, a skuplji ananas, grejpfrut i malina.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu prvi put su se pojavile u prodaji rane sorte jabuke po ceni od 50 din/kg. Bolja ponuda šljive, breskve i nektarine uticala je na pad cena, pa se kod šljive cena kretala od 45 din/kg, kod breskve od 55 din/kg, a kod nektarine iznos od 60 din/kg. Pad cena evidentiran je još kod borovnice, grejpfruta, grožđa crnog i belog ostalog. Slabija ponuda trešnje uslovila je rast cene.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica