Cene voća za period 16-20.08.2019.

Cene voća za period 16-20.08.2019.

Veoma slaba ponuda maline, kupine i borovnice, a cena banane porasla za 20 dinara u odnosu na prethodnu nedelju.

Na zelenim pijacama u Beogradu ponuda grožđa se povećava, pa je došlo i do pada kod pojedinih sorti. Niža cena je zabeležena još kod ananasa, banane, kruške i smokve, dok je rast kod kajsije, čija sezona prolazi, a porasla je još cena borovnica, kupina, oraha i limuna.

Vrlo slaba ponuda maline, kupine, borovnice i jabuke bila je na kvantaškoj pijaci u Beogradu. Bolja ponuda grozđa uslovila je dalji pad cene. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili ananas, grejpfrut, kivi, kupina, malina, pomorandža i šljiva.

U odnosu na prethodnu nedelju na kvantašu u Leskovcu imamo porast cene jabuke, dok su ostale cene na nivou prošlonedeljnih. Na zelenoj pijaci u ovom gradu došlo je do pada cena kod grožđa, kupina i šljive. Cene ostalih proizvoda su na nivou prošlonedeljnih.

U toku ove nedelje na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do rasta cene banane sa 100 na 120 din/kg, zbog boljeg kvaliteta u ponudi i šljive sa 30 na 40 din/kg zbog veće tražnje.

Ponuda sezonskog voća na pijaci u Čačku je dobra. Ove sedmice u ponudi je bila borovnica po ceni od 700 dinara. Breskva i nektarina su se prodavale po ceni od 50 do 60 dinara. Cena kruška se kretala od 70 do 80 dinara za kilogram. Cena limuna je 260 dinara. Ostale cene se nisu menjale u odnosu na prethodnu nedelju.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica