Cene voća za period 10-14.10.2019.

Cene voća za period 10-14.10.2019.

Protekle se nedelje na kvantašu u Beogradu mogla pazariti dunja po dominantnoj ceni od 80 din/kg. Bogat je bio sortiment jabuke, dok je ponuda kruške bila slabija.

Na kvantašu u Beogradu ponuda breskve i nektarine bila je sporadična. Dominirala je ponuda i prodaja grožđa. Jeftiniji su bili ananas, mandarina i kivi. Za razliku od njih rast cena evidentiran je kod borovnice, pojedinih sorti grožđa, kruške i šljive.

Na kvantašu u Leskovcu je evidentiran rast cene grožđa.

Na Kalenić pijaci u Beogradu ponuda breskve i nektarine naglo je smanjena u odnosu na prošlu nedelju. Zabeležen je pad cena ananasa, grejpfruta, pojedinih sorti jabuka, mandarine i nara. Za razliku od njih skuplji su bili kruška i breskva.

U Pančevu, tezge na zelenoj pijaci bile su bogato popunjene voćem. Evidentiran je pad cena jabuke sorte Crveni delišes, šljive, ananasa, banane, kivija. Za razliku od njih skuplji su bili grožđe, limun, grejpfrut i pomorandža.

U Čačku na zelenoj pijaci je zabeležena dobra ponuda sezonskog voća, a i prodaja je bila na zavidnom nivou. Dominirala je ponuda belih i crnih sorti grožđa po ceni od 110 do 120 din/kg. Za krušku su kupci trebali da izdvoje 100 din/kg. Jabuka se protekle sedmice prodavala po ceni od 50 do 60 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica