Cene voća za period 09-14.08.2019.

Cene voća za period 09-14.08.2019.

Protekle nedelje breskva i šljiva su bile znatno jeftinije, ali je pomoranža bila veoma skupa.

Bolja ponuda grožđa uticala je na pad cene na kvantašu u Beogradu. Jeftinije su bile još kruške ostale i šljive. Za razliku od njih više su bile cene breskve, borovnice i pomorandže u odnosu na prethodni period.

Usled povećane ponude grožđa na pijaci Skadarlija u Beogradu, došlo je do pada cene. Niže su, takođe bile i cene kupine, smokve, grejpfruta u odnosu na prethodni period.

Ponuda breskve, nektarine i šljive bila je jako dobra na zelenoj pijaci u Pirotu. Popravlja se ponuda kupine. Očekuje se i bolja ponuda jabuka. Cene su uglavnom mirovale.

Bogata i raznovrsna bila je ponuda voća na zelenoj pijaci u Loznici. Obimnija ponuda grožđa uticala je na pad cene. Nije bilo značajnije promene u obimu ponude voća na zelenoj pijaci u Vranju. Cene su uglavnom mirovale. Na zelenoj pijaci u Leskovcu, evidentiran je pad cena jabuke, kajsije i grožđa. Skuplja je bila pomorandža.

Prema izvetaju reportera STIPS- iz Pančeva na zelenoj pijaci u ovom gradu su protekle nedelje bili jeftiniji breskva, šljiva, limun, lešnik i orah. Za razliku od njih više su bile cene maline i jabuke sorte Greni Smit.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica