Cene voća mirovale | Cene voća

Cene voća mirovale | Cene voća

Na pijačnim tezgama Kalenića nije bilo značajnijih promena u ponudi i tražnji u odnosu na prethodbi period. Zabeležen je rast cena ananasa, grejpfruta, kivija, nara i pomorandže. Ponuda i asortiman povrtarskih kultura bili su uobičajeni za ovaj period godine.

 

Što se tiče zelene pijace u Čačku obim ponude i tražnje poljoprivrednih proizvoda bio je zadovoljavajući. Cene su mirovale, pa se jagoda iz uvoza mogla pazariti po ceni od 700 din// kg, koja je još uvek vusoka za naše standarde.

Na tezgama zelene pijace u Leskovcu došlo je do rasta cena jagode. Cene ostalih proizvoda zadržali su prošlonedeljni nivo.

Na kvantaskoj pijaci u Beogradu kao i prethodnih nedelja i ove je dominirala ponuda južnog voća i jabuke na prodajnim punktovima. Ponuda kruške, jagode i jezgrastog voća bila je slaba. Prodaja proizvoda bila je prosečna. U odnosu na prethodni period bili su skuplji mandarina i jagoda, dok je pad cene zabeležen kod kivija.

Karakteristika poslednje nedelje marta na kvantašu u Leskovcu je prva ponuda domačeg mladog krompira po ceni od 300 din/kg. Reporteri STIPS–a, protekle su sedmice evidentirali rast cene ananasa, kivija, nara i pomorandže. Za razliku od njih jeftiniji su u odnosu na prethodnu nedelju bili jagoda i limun

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica