Cene povrća za period 26-30.05.2017.

Cene povrća za period 26-30.05.2017.

Na kvantašu u Beogradu prvi put se pojavio mladi grašak.

 

Na beogradskoj kvantaškoj pijaci po prvi put se ove sezone u prodaji pojavio mladi grašak sa dominantnom cenom od 100 din/kg. Pored njega, bolja je bila ponuda i sortiment paprike proizvedene u Srbiji. Obimnija je bila ponuda domaćeg brokolija, karfiola i tikvica, što je uslovilo pad cena ovih proizvoda. Pored njih, jeftiniji su bili kelj, cvekla, celer, krastavac salatar, paprika babura, paprika šilja, čeri paradajz i šampinjoni. Za razliku od njih, skuplji su u odnosu na prethodni period bili blitva, mladi krompir, mladi crni luk, rotkvica, spanać, peršun i zelje.

Na zelenoj pijaci u Vranju pad cena evidentiran je kod blitve, kupusa, paprike babure i ljute, patlidžana i šargarepe. Skuplji su u odnosu na prethodnu sedmicu bili mladi beli i crni luk.

Na zelenoj pijaci u Čačku dobra je bila ponuda povrća. Evidentiran je značajan pad cene paprike, koja se mogla pazariti po ceni od 180 do 200 din/kg. Za lubenicu je trebalo izdvojiti 150 dinara po kilogramu, a za mladi krompir od 60 do 70 din/kg. Kod karfiola i brokolija je dominirao iznos od 300 din/kg, a kod tikvice 80 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica