Cene povrća za period 24-28.11.2017.

Cene povrća za period 24-28.11.2017.

Hladnije vreme uslovilo je malo oskudniju ponudu povrća na zelenim pijacama, tokom protekle nedelje.

Na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do pada cena blitve, cvekle, karfiola, kupusa, paprike ljute, praziluka, zelene salate i zelja, dok su cene ostalog povrća uglavnom na prošlonedeljnom nivou.

Na pijacama u Čačku ponuda povrća je i dalje dobra. Krompir se prodaje po ceni od 30 do 40 dinara za kilogram, crni luk 50 do 60 dinara za kilogram, šampinjoni staju 200 dinara a tikvice 180 dinara. Cene paradajza se kreću od 60 do 70 dinara. Ponuda paprike je dobra a cena je 60 do 80 dinara.

Hladnije vreme uslovilo je i malo oskudniju ponudu povrća na zelenim pijacama, ali s obzirom da je druga polovina novembra ponuda je na zadovoljavajućem nivou. Na zelenim pijacama u Beogradu niža cena zabeležena je kod kupusa, dok je rast evidentiran kod patlidžana i tikvica.

Nastavljen je trend slabije ponude i asortimana povrtarskih kultura na prodajnim punktovima kvantaša u Beogradu tokom četvrte nedelje novembra. Što se cena tiče došlo je do rasta kod blitve, kelja, paprike, krastavca salatara, patlidžana i tikvica. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili kupus, mladi krompir, čeri paradajz, ren, šargarepa, spanać i zelena salata.  

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica