Cene povrća za period 24-28.10.2019.

Cene povrća za period 24-28.10.2019.

Prodaja povrtarskih kultura nije se značajnije menjala u odnosu na prethodni period. Cena paprike je niža za 30% na zelenim pijacama, a niža je i cena kupusa.

Na kvantašu u Beogradu dosta dobra bila je ponuda sezonskog povrća na prodajnim punktovima. Prodaja povrtarskih kultura nije se značajnije menjala u odnosu na prethodni period. Što se prodajnih cena tiče evidentirao je rast kod dinje, praziluka i cvekle, dok je pad zabeležen je kod blitve, boranije, karfiola, kelja, krastavca kornišona, krastavca salatara, paprike babure, paradajza, zelenog paradajza, špargle tikvice i zelene salate.

Na kvantašu u Leskovcu nastavljen je trend pada cene karfiola. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili crni luk, paradajz, rotkvica, šargarepa i spanać. Za razliku od njih skuplji je bio krastavac kornišon.

Na zelenoj pijaci u Užicu slabija je bila ponuda paprike, paradajza i krastavca, što je rezutiralo blagom rastu cena. Još uvek se trguje na veće količine, pa je cena niža za 30- 40%. Evidentiran je pad dominantne cene kupusa, jer se kupuje na veliko zbog pripreme zimnice.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu jeftiniji su bili karfiol, crni luk, paradjz, rotkvica, šargarepa i spanać, a skuplji krastavac kornišon.

U Pančevu na zelenoj pijaci protekle su nedelje bili skuplji žuta boranija, kupus, paradajz, šampinjoni i tikvica. Za razliku od njih niže su bile cene, blitve, brokoli, karfiola, krastavca salatara, crnog luka, paprike babure, paprike šilje i zelene salate.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica