Cene povrća za period 23-27.03.2018.

Cene povrća za period 23-27.03.2018.

Na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do rasta cene blitve, celera, cvekle i paškanata. Ponuda i tražnja bili su na prošlonedeljnom nivou.

Oskudna ponuda povrća na pijačnim tezgama u Kragujevcu uslovila je rast cena. Zabeležen je rast cene crnog luka, a iznosila je 50 din/kg.

U Čačku je bila skuplja jedino rotkva.

U Pančevu je bila solidna ponuda povrća. Pad cena zabeležen je kod celera, krompira, belog luka, zeleni i patlidžana. Za razliku od njih skuplji su u odnosu na predhodni period bili kupus, peršun, praziluk, spanać i zelena salata.

U Požarevcu protekle nedelje bili su skuplji tikvica, peršun, paškanat, krompir, karfiol, brokoli i celer.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu protekle nedelje mogla se pazariti boranija po ceni od 250 din/kg, lubenica po ceni od 200 din/kg i špargla po ceni od 750 din/kg. U odnosu na predhodni period skuplji su bili blitva, karfiiol, crni luk, praziluk, zelena salata, kelj, kelj pupčar i šampinjoni. Za razliku od njih niže su cene zabeležene kod brokoli, mladog crnog luka i patlidžana. Vremenska nepogoda sneg i otežan transport proizvoda uticali su na slabiju ponudu i prodaju poljoprivrednih proizvoda.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica