Cene povrća za period 20-24.04.2018.

Cene povrća za period 20-24.04.2018.

Protekle nedelje na zelenim pijacama u Srbiji bolja ponuda pojedinih vrsta povrća uslovila je pad cena.

Na zelenoj pijaci u Čačku bila je raznovrsna ponuda povrća. Za crni luk je trebalo izdvojiti 50 do 60 din/kg, a za šampinjone 200 din/kg. U ponudi je bila veća količina mladog kupusa po ceni od 70 do 80 din/kg. Za kilogram spanaća trebalo je izdvojiti od 80 do 120 din/kg, dok je kod paprike najčešća cena iznosila 300 din/kg. Prodaja krastavca salatara se odvijala po ceni od 160 do 190 din/kg, dok se kod paradajza cena kretala od 180 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Loznici bila je bogatija ponuda mladog kupusa, krastavca salatara, kelja, karfiola, mladog crnog luka i zeleni što je uslovilo pad cena. Za razliku od njih skuplji su bili brokoli, zelena salata i cvekla.

Mladi krompir, mladi kupus, paprika ljuta, paprika ostala, paradajz, spanać i tikvica zbog bolje ponude bili su jeftiniji u odnosu na prethodni period na zelenoj pijaci u Vranju. Za razliku od njih skuplji su bili mladi beli luk, šargarepa i zelena salata.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu u ponudi povrća najviše je bilo spanaća, mladog kupusa, mladog crnog luka, praziluka, mladog zelja, zeleni i zelene salate. Bolja ponuda ovog povrća uslovila je pad cena. Za razliku od njih skuplji su u odnosu na prethodni period bili crni luk, cvekla i šargarepa.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica