Cene povrća za period 17-21.10.2019.

Cene povrća za period 17-21.10.2019.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu, uprkos raznovrsnoj i bogatoj ponudi povrtarskih kultura prodaja je bila slaba tokom protekle nedelje. Na zelenoj pijaci u Pančevu, što se povrća tiče evidentirana je dosta dobra ponuda.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu, u odnosu na prethodni period skuplji su bili paradajz, pasulj šareni pasulj zuti, šampinjoni i tikvice. Pad cena evidentiran je kod blitve, celera, brokoli, karfiola, krastavca kornišona, mladog crnog luka, patlidžana, peršuna lišćara, praziluka, zelene salate i zelja.

Na kvantašu u Leskovcu su bili jeftiniji celer, karfiol, krastavac kornišon, paprika ljuta, paradajz, patlidžan i tikvica.

Na tezgama zelene pijace u Leskovcu evidentiran je pad cena karfiola, krastavca kornišona i patlidžana.

Na zelenoj pijaci u Pančevu, što se povrća tiče evidentirana je dosta dobra ponuda. Jeftiniji su bili žuta boranija, brokoli, karfiol, crni luk, perun korenaš i šargarepa.

Na pijačnim tezgama u Užicu u ponudi povrća su najzastupljeniji bili crni luk, krompir, krastavac salatar i kupus. Pad cena zabeležen je kod crvenog krompira, crnog luka i belog luka. Za razliku od njih skuplji su bili tikvica, žuta boranija, karfiol i paprika babura.

Na zelenoj pijaci u Čačku, cene povrća nisu se bitnije menjale u odnosu na prethodni period, pa je za krompir, tikvice i šargarepu trebalo izdvojiti od 50 do 60 din/kg, a za paprike i karfiol od 70 do 100 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica