Cene povrća za period 15-19.09.2017.

Cene povrća za period 15-19.09.2017.

Zbog priprema zimnice porasla je potražnja sezonskog povrća na zelenim pijacama.

Na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do rasta cene paprike ljute, dok su cene ostalog povrća uglavnom na prošlonedeljnom nivou. Ponuda i tražnja je bolja u odnosu na prošlu nedelju.

Ponuda povrća na zelenoj pijacu u Čačku je dobra. Cena tikvice je bila od 30 do 40 dinara, a paradajza 40 do 60 dinara. Kupus se ove sedmice prodavao za 40 dinara. Krastavac se nudio po ceni od 30 do 40 dinara, dok su kornišoni koštali od 120 do 140 dinara. Ponuda paprike je dobra i cena je 60 do 80 dinara. Lubenice je sve manje u ponudi.

Ponuda sezonskog povrća na zelenim i kvantaškoj pijaci u Beogradu je odlična, a naročito paprike i paradajza. S obzirom na to da je priprema zimnice u toku, porasla je i potražnja. Lošija ponuda je kod dinje i lubenice, čija sezona prolazi. Slaba je ponuda blitve, spanaća, zelene salate i zelja. Na kvantašu je ponuda kornišona bila dobra, što je uticalo na pad cene. Niža cena je bila i kod brokolija, karfiola, ljute paprike, patlidžana i zelene salate. Dosta je slaba ponuda lubenica, pa im je cena niža.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica