Cene povrća za period 14-18.04.2017.

Cene povrća za period 14-18.04.2017.

Ponuda i asortiman povrća tokom nedelje pred Uskrs bili su bogati i raznovrsni.

 

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu asortiman povrća u sedmici pred Uskrs bio je raznovrstan. Bolja ponuda mladog crnog luka i mladog kupusa uticali su na pad cene. Veća tražnja uslovila je rast dominantniih cena pojediniih kultura. Skuplji su bili krastavac salatar, paprika, paradajz, čeri paradajz, patlidžan, praziluk, celer, blitva i brokoli u odnosu na prethodni period.

Ponuda i tražnja povrća bile su bolje u odnosu na proteklu nedelju na zelenoj pijaci u Vranju. Došlo je do pada cene krastavca salatara, mladog krompira, mladog kupusa, mladog belog luka i tikvice. Za razliku od njih, skuplji su bili ljuta paprika, paradajz i zelena salata.

Na zelenoj pijaci u Čačku nastavljen je trend dobre ponude povrća. Prodajne cene se nisu značajnije menjale, pa je kod krompira i cvekle varirao iznos od 30 do 50 din/kg, a kod crnog luka iznos od 50 do 60 din/kg. Kod spanaća je dominirao iznos od 80 din/kg. Za šampinjone su kupci najčešće trebali da izdvoje 200 din/kg. Najčešća prodajna cena uvozne paprike iznosila je 400 din/kg. Za paradajz su kupci trebali da izdvoje od 230 do 340 din/kg, a za krastavac salatar od 150 do 160 din/kg.

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica