Cene povrća za period 10-14.10.2019.

Cene povrća za period 10-14.10.2019.

Na kvantašu u Beogradu, nešto bolja ponuda kupusa i boranije na prodajnim punktovima uticala je na pad cena. Na Kalenić pijaci u Beogradu pad cena zabeležen je kod karfiola, crnog luka, crvene paprike i praziluka. 

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu, jeftiniji su još bili kelj pupčar, paškanat, peršun korenaš, zelje i kelj. Za razliku od njih više su u odnosu na prethodni period bile cene kod blitve, karfiola, krastavca kornišona, belog luka, paprike ljute, paprike šilje, paprike babure, čeri paradajza, paradajza, žutog pasulja, tikvice i zelene salate.

Na kvantašu u Leskovcu evidentiran je rast cene karfiola, krastavca kornišona, paprike babure, paprike šilje i papruke ljute. Blagi pad cene evidentiran je jedino kod crvene paprike „ajvarke“.

Na Kalenić pijaci u Beogradu izbor, količina i prodaja sezonskog povrća bili su dosta dobri. Pad cena zabeležen je kod karfiola, crnog luka, crvene paprike i praziluka. Skuplji su bili krastavac kornišon i lubenica.

U Pančevu, tezge zelene pijace bile su pune sa povrćem. Evidentiran je pad cena karfiola, krastavca salatara, šarenog pasulja i zeleni. Za razliku od njih skupllji su bili crni luk, paprika babura, paprika ljuta, paprika šilja, zelena salata i šargarepa.

U Čačku je zabeležena dobra ponuda sezonskog povrća na zelenoj pijaci, a i prodaja je bila na zavidnom nivou. Cena šargerepe, tikvice i krompira varirala je od 50 do 60 din/kg, paradajza od 80 do 100 din/kg, dok je kod karfiola dominirao iznos od 100 din/kg. Prodaja paprike se u zavisnosti od sorte i načina gajenja odvijala po ceni od 70 do 120 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica