Cene povrća za period 09-14.08.2019.

Cene povrća za period 09-14.08.2019.

Jeftiniji krastavac salatar i ljuta paprika, dok su beli pasulj i peršun korenaš bili znatno skuplji.

Nastavljen je trend slabe ponude povrtarskih kultura na kvantašu u Beogradu. Pad cena evidentiran je kod blitve, boranije žute i šarene, krastavca salatara, paradajza, patlidžana i paprike. Za razliku od njih skuplji su bili brokoli, karfiol i rotkvica.

Što se povrća na pijaci Skadrlija u Beogradu tiče, jeftiniji su bili celer, ljuta paprika, spanać i tikvica, dok je skuplji bio kupus. Uz dobru ponudu stabilizovala se cena paprike, kao najzastupljenije povrtarske kulture na pijačnim tezgama u Pirotu. Bolja ponuda paradajza uslovila je blagi pad cene.

Ponuda i prodaja povrća na zelenoj pijaci u Loznici nije se menjala kao ni cene povrtarskih proizvoda. Nije bilo značajnije promene u obimu ponude povrća ni na zelenoj pijaci u Vranju. Cene su uglavnom mirovale.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu su jeftiniji bili krastavac salatar, cvekla, krompir, lubenica, crni luk, beli luk, paprika babura, paprika šilja, paprika ljuta, paradajz, pasulj šareni i patlidžan.

Prema izvetaju reportera STIPS iz Pančeva na zelenoj pijaci u ovom gradu su protekle nedelje bili jeftiniji krastavac salatar, tikvice i ljuta paprika. Za razliku od njih više su bile cene krompira, celera, karfiola, brokoli, paprike šilje, paradajza, kupusa, crnog luka, lubenice, patlidžana, peršuna korenaša i belog pasulja.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica