Cene povrća za period 05-09.04.2019.

Cene povrća za period 05-09.04.2019.

Protekele nedelje na pijacama u Srbiji pojavili su se mlada tikvica i krompir iz domaće proizvodnje što je uslovilo pad cena ovih povrtarskih kultura iz uvoza.

Pojavom domaćih tikvica tokom prve sedmice aprila na kvantašu u Beogradu cena drugih tikvica je pala na 125 din/kg. Pored njih bolja je bila ponuda krastavca salatara proizvedenog u Srbiji, što je takođe, uticalo na pad cene. Jeftiniji su bili još i kelj, mladi krompir, mladi kupus i paprika šilja. Za razliku od njih više su u odnosu na poslednju nedelju marta bile su cene blitve, brokoli, kelja pupčara, belog luka, crnog luka i ljute paprike.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu je protekle nedelje evidentirana prva ponuda domaćeg mladog krompira. Došlo je do pada cena krastavca salatara, krompira i mladog kupusa, dok su skuplji bili paradajz i crni luk. Na zelenoj pijaci su jeftiniji bili krastavac salatar i peršun lišćar, a skuplji celer.

Od povrtarskih kultura su jeftinji bili kupus, beli luk, paprika ljuta i spanać, a skuplji cvekla, mladi beli luk, crni luk, šargarepa i zelena salata, na zelenoj pijaci u Vranju.

Na zelenim pijacama u Čačku oskudna je bila ponuda brokolija, karfiola i tikvice po ceni od 250 din/kg. Neuobičajeno visoka bila je cena crnog luka i iznosila je 100 din/kg. Za krompir je trebalo izdvojiti od 60 do 65 din/kg, dok je cena paradajza varirala od 220 do 250 din/kg

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica