Cene povrća za period 03-07.11.2017.

Cene povrća za period 03-07.11.2017.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu došlo je do rasta cena tikvica, krastavca kornišona i paprike dok je na zelenim pijacama u Čačku došlo do pada cene karfiola zbog bolje ponude.

Na kvantašu u Beogradu nastavljen je trend dobre ponude paprike, paradajza, krastavca, kako proizvedenih u Srbiji tako i uvoznih. Na pojedinim prodajnim punktovima se protekle sedmice mogao pazariti mladi krompir iz Francuske u pakovanju od jednog kilograma. Ponuda brokolija i karfiola bila je na zavidnom nivou. Dosta bolja ponuda spanaća uslovila je pad cene u odnosu na prethodni period. Pored spanaća jeftiniji su bili blitva, celer, kelj pupčar, paradajz, kupus, mladi crni luk, praziluk, zelena salata i zelje. Za razliku od njih skuplji su bili tikvica, brokoli, krastavac kornišon i paprika.

Nastavljen je trend dobre i raznovrsne ponude sezonskog i uvoznog povrća na zelenoj pijaci u Loznici. Niže su bile cene  blitve, celera, crnog luka i patlidžana. Rast cena evidentiran je kod boranije, paradajza i krompira.

Ponuda povrća bila je dobra na pijačnim tezgama u Čačku. Bolja ponuda karfiola uslovila je pad cene na 50 din/kg. Kod krompira je prodajna cena varirala od 30 do 40 din/ kg. Za paradajz su kupci trebali da izdvoje od 60 do 70 din/kg, kupus od 40 do 50 din/kg, a za papriku od 60 do 80 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Vranju kada je povrće u pitanju došlo je do pada cene cvekle i krompira. Ponuda i tražnja povrtarskih kultura bili su slabijeg obima u odnosu na poslednju sedmicu oktobra.

Izvor: Stips

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica