Cene povrća na zelenim pijacama za period 30.05-03.06.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 30.05-03.06.2016.

Dobra ponuda sezonskog povrća, na pijačnim tezgama širom Srbije, obeležje je prošle nedelje.

 

Na zelenoj pijaci u Čačku, prošle nedelje, ponuda povrća bila je veoma dobra. Cena paradajza bila je od 100 do 110 din/kg, a paprike od 250 do 300 din/kg.

Dobra ponuda povrća zabeležena je i na tezgama zelene pijace u Pančevu. U odnosu na prethodni period, jeftiniji su bili grašak u mahuni, kupus, krastavac salatar, mladi krompir, lubenica, paprika i paradajz, dok su krompir, mladi beli luk, peršun korenaš i spanać poskupeli.

Na vranjskoj zelenoj pijaci ponuda i tražnja povrća bile su na nivou od prethodne sedmice, a došlo je do pada cene krastavca salatara, mladog kupusa, belog i crnog luka, paprike ostale, šilje, babure i ljute, ali i paradajza. S druge strane poskupeli su mladi krompir, beli i crveni krompir, mladi beli i crni luk i spanać.

Bogata ponuda i asortiman povrća evidentiran je i na zelenoj pijaci u Loznici, dok su se cene ostale iste kao i u prethodnom periodu.

Na kvantašu u Beogradu sve je bolja ponuda sezonskog povrća domaće proizvodnje. Pojeftinili su celer, mladi krompir, paprike babure i tikvice, dok su poskupeli blitva, šareni i žuti pasulj.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica