Cene povrća na zelenim pijacama za period 23-27.05.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 23-27.05.2016.

Pad cene graška, zbog povećane ponude, zabeležen je, prošle nedelje, na zelenim pijacama širom Srbije.

 

Dobra ponuda povrća zabeležena je prošle nedelje na zelenoj pijaci u Pančevu. Do pada cena došlo je kod dinje, mladog krompira, lubenice, paprike, paradajza i rotkvice, a do rasta kod blitve, celera, mladog luka i zelene salate.

Na zelenoj pijaci u Vranju evidentiran je pad cena kod mladog krompira, mladog belog i crnog luka i peršuna lišćara, a rast kod kupusa i paprike babure.

Ponuda i asortiman povrća, naročito iz domaće proizvodnje, povećali su se, u odnosu na prethodni period, na zelenim pijacama u Beogradu. Cene su bile niže kod graška, krastavca, mladih krompira i paprika, a više kod tikvica.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu je, u odnosu na prethodnu sedmicu, zabeležena bolja ponuda krastavca, mladog krompira, zelene salate, spanaća, paradajza i celera, što je dovelo do pada cena tih povrtarskih kultura. Za razliku od njih, skuplji su bili brokoli, cvekla, kelj, stari krompir, paprika šilja, mladi beli i crni luk, paprika babura, paškanat, peršun korenaš, šampinjoni, tikvice, zelje i čeri paradajz.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica