Cene povrća na zelenim pijacama za period 22-26.08.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 22-26.08.2016.

Ovih dana paprike, krastavac i tikvice možete kupiti po nižim cenama, ali znajte da ćete paradajz i šargarepu morati da platite više nego prošle nedelje.

U toku ove nedelje na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do pada cene dinje, krastavaca, kupusa, lubenice i tikvice, a do rasta cene paprike šilje i ostale i paradajza. Ponuda je bolja, dok je tražnja na prošlonedeljnom nivou.

Na zelenoj pijaci u Čačku ponuda povrća je dobra. Paradajz košta od 50 do 100, krastavac 50 do 60 dinara i plavi patlidžan 150 dinara. Sveža paprika prodaje se po ceni od 70 do 80 dinara za kilogram. Ove sedmice ima u prodaji crvene paprike po ceni od 80 do 90 dinara za kilogram. Cena dinje tokom ovog perioda iznosila je 50 do 60 dinara, a lubenice 25 dinara po kilogramu.

Bogata ponuda raznovrsnog povrća zabeležena je u ovom periodu na zelenoj pijaci u Loznici. Rast cene evidentiran je kod boranije, cvekle, paradajza i šargarepe, dok je niža cena bila kod paprika babure i šilje, jer se ponuda povećala. U ponudi se pojavila i crvena paprika, čija je dominantna cena iznosila 80 din/kg.

Ponuda sezonskog povrća na zelenim pijacama u Beogradu je dobra. Niža cena kod paprike babure i šilje je usled bolje ponude. U ponudi nije bilo karfiola, dok je loša ponuda zabeležena kod brokolija, spanaća i zelja. Zabeležena je nešto bolja ponuda paprika, kako babure, tako i šilje, ali i lubenice. 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica