Cene povrća na zelenim pijacama za period 18-22.07.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 18-22.07.2016.

Prošle nedelje, zabeležena je obimnija ponuda dinje i lubenice, u odnosu na prethodni period, na zelenim pijacama u Srbiji.

 

Prošle nedelje, dobra je bila ponuda povrća na tezgama zelene pijace u Pančevu. Do rasta cena došlo je kod boranije, karfiola, paprike šilje, šargarepe i tikvice, a pojeftinili su dinja, cvekla, lubenica, paškanat, peršun korenaš i spanać.

Na lozničkoj zelenoj pijaci, ponuda povrća bila je bogata, a cene nešto stabilnije nego u prethodnom periodu.

U Vranju, na zelenoj pijaci, zabeležena je dobra ponuda povrća. Niže su nego prethodne sedmice bile cene boranije, brokolija, belog i crnog mladog luka, crnog luka, ljute paprike, zelene salate i zelja. S druge strane, skuplje su bile paprike – šilje, babure i ostale.

Na zelenoj pijaci u Čačku nastavljen je trend dobre ponude povrća. Mladi krompir je pojeftinio na 30 do 40 din/kg, kupus je koštao 20 din/kg, a paprika od 70 do 80 dinara za kilogram. Dinje su se mogle kupiti za 60, a lubenice za 35 din/kg.

U poređenju sa prethodnom sedmicom, ponuda dinje i lubenice bila je obimnija na kvantaškoj pijaci u Beogradu. Rast cena zabeležen je kod blitve, boranije, karfiola, krastavca salatara, kelja, mladog crnog luka, pasulja šarenog i žutog , uvoznog čeri paradajza i zelja, dok su dinja, lubenica, crni luk, patlidžan, praziluk, šampinjoni, spanać, tikvice i zelena salata pojeftinili.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica