Cene povrća na zelenim pijacama za period 09-13.05.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 09-13.05.2016.

Zbog nešto lošije ponude povrća na zelenim pijacama u Srbiji u odnosu na prethodni period, prošle nedelje je došlo do rasta cena pojedinih kultura.

 

Prošle nedelje, na zelenoj pijaci u Čačku, ponuda povrća bila je dobra. U prodaji je bilo lubenica po ceni od 300 din/kg i dinja koje su koštale od 140 do 150 din/kg, cena kupusa kretala se od 40 do 60 din/kg, a spanaća od 50 do 60 din/kg. Paradajz je prodavan po cenama od 190 do 220 din/kg, krastavac salatar od 130 do 150 din/kg, dok je tikvica bila 80 din/kg.

Na pančevačkoj zelenoj pijaci, ponuda i tražnja povrća bile su dobre. Rast cena zabeležen je kod brokolija, karfiola, belog luka i spanaća, dok su ljuta paprika, čeri paradajz i šampinjoni – pojeftinili.

Na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do pada cena mladog i starog krompira, crnog luka i paradajza.

Na kvantašu u Beogradu, tokom prošle nedelje, ponuda povrća bila je slabija nego u prethodnom periodu, što je uticalo na rast cena pojedinih kultura. Blitva, celer, cvekla, mladi krompir, kelj, praziluk, rotkvica, spanać, zelena salata i zelje su poskupeli, dok su niže cene zabeležene kod boranije, brokolija, karfiola, krastavca salatara, mladog kupusa, paprike babure, paradajza, belog, žutog i šarenog pasulja, špargle, crvenog krompira i tikvice.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica