Cene paradajza nešto jeftinije nego pre sedam dana | Cene povrća

Cene paradajza nešto jeftinije nego pre sedam dana | Cene povrća

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je pad cena paradajza i krastavca salatara, a rast cena šargarepe.

Na zelenoj pijaci u Loznici bila je dosta dobra ponuda sezonskog povrća. Niže su bile cene mladog kupusa, paprike babure, pasulja šarenog i rena, a više cene celera, ljute paprike, paradajza, rotkvice, spanaća i šargarepe.

Na zelenoj pijaci u Kraljevu što se povrća tiče jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili krastavac salatar i paradajz.

Cene povrća zavisile su od obima ponude proizvoda na zelenoj pijaci u Pančevu. Skuplji su bili brokoli i karfiol. Zabeležen je pad cena paradajza, tikvica, šampinjona i crvenog krompira.

Na dan obilaska kvantaša u Beogradu u ponudi se po prvi put ove sezone pojavio grašak u mahunama po ceni od 150 din/kg. Solidna je bila ponuda ostalih povrtarskih kultura, a prodaja na prosečnom nivou. Suplji su u odnosu na prethodni period bili brokoli, šargarepa, peršun lišćar, spanać, a jeftiniji celer, karfiol, ljuta paprika, rotkvica, mladi beli luk i zelena salata.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu je nastavljen trend pada cene krastavca salatara. Jeftiniji su bili još tikvica, spanać, lubenica i mladi kupus. Za razliku od njih skuplji su bili celer, ljuta paprika i šargarepa.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica