Beli luk skuplji u Beogradu, a karfiol u Leskovcu | Cene povrća

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu nešto hladniji dani uslovili su smanjen obim ponude povrtarskih kultura na prodajnim punktovima.

Na kvantašu u Beogradu nastavljen je trend slabije prodaje povrća. Zabeležen je rast cena blitve, boranije, dinje, karfiola, belog luka, rotkvice i tikvice. Za razliku od njih jeftiniji su bili mladi crni luk i šampinjoni.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu evidentiran je rast cene spanaća.

Na Kalenić pijaci u Beogradu smanjen je, takođe, obim ponude i tražnje povrća na pijačnim tezgama. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili karfiol i patlidžan, a jeftiniji jedino kupus.

Što se tiče zelene pijace u Leskovcu došlo je do rasta cena brokoli, celera, karfiola, krastavca, ljute paprike i spanaća. Za razliku od njih jeftiniji su bili krastavac kornišon, paprika šilja i praziluk.

Na zelenoj pijaci u Čačku uponudi povrća nije bilo bitnije razlike, a najviše je bilo kupusa na pijačnim tezgama po ceni od 20 do 25 din/kg, Krompir se prodavao po ceni od 40 do 50 din/kg i šargarepa po ceni od 60 din/kg. Šampinjoni su koštali 200 do 220 dinara. Paprika se prodavala po ceni od 60 do 130 dinara, paradajz 110 dinara. Krastavac 90 do 110 dinara, šargarepa 60 dinara. Ponuda spanaća je bila dobra i cena je iznosila 150 dinara.

Izvor: STIPS

Komentari