Konačno bolja ponuda južnog voća na pijacama! | Cene voća

Konačno bolja ponuda južnog voća na pijacama! | Cene voća

Zabeležena bolja ponuda južnog voća na kvantašima i zelenim pijacama. Pogledajte kako su se kretale cene ostalog voća.

Tokom prve nedelje novembra zabeležena je prva ponuda mušmula na Kalenić pijaci. Bolja ponuda kivija uslovila je pad cene. Niže su bile još cene belog grožđa sorte Afus Ali i Italija, zbog lošijeg kvaliteta. Rast cene u ovom periodu evidentiran je kod kruške Viljamovke i šljive.

Zelenu pijacu u Leskovcu protekle sedmice karakterisala je solidna ponuda voća. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili limun i grožđe. Tezge zelene pijace u Loznici bile su dobro snabdevene jabukom, južnim voćem, suvim smokvama, grožđem. Zabeležen je pad cene limuna, mandarine, nara i pojedinih sorti jabuke.

Dobra ponuda sezonskog voća i povrća odlika su zelene pijace u Pančevu. Evidentiran je pad cena ananasa, banane, grejpfruta, pojedinih sorti jabuke, grožđa, kruške ostale i šljive. Skuplji su u odnosu na predhodni period bili pomorandža i orah.

Sve je bolja ponuda i sortiment pomorandže i mandarine na kvantaškoj pijaci u Beogradu, a dosta dobra bila je i ponuda i sortiment jabuke tokom protekle nedelje. Smanjen je obim ponude grožđa u odnosu na prethodni period. Niža je bila cena dunje, pomorandže, jabuke Gloster, Greni Smit i Jonagold. Za razliku od njih skulji su bili jabuka Ajdared, kivi i šljiva.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu su u odnosu na prethodnu nedelju došlo do pada cena jabuka, nara, grožđa, pomorandže. Za razliku od njih skuplja je bila dunja.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica