Svet poljoprivrede Prodavnica

Kelj pupčar po prvi put na kvantaškim pijacama | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu evidentirana je slaba ponuda paprike i paradajza, dok je u Leskovcu došlo do pada cene patlidžana, spanaća i još nekoliko povrtarskih kultura.

Na kvantašu u Beogradu evidentirana je prva ponuda kelja pupčara po ceni od 180 din/kg. Nastavljen je trend dobre ponude krompira, kupusa, crnog luka i šargarepe. Slabija je bila ponuda paprike i paradajza u odnosu na prethodni period. Značajno viša bila je cena tikvica. Skuplji su bili žuta boranija, brokoli, dinja, krastavac, paprika šilja, paprika ostala, paradajz i spanać. Za razliku od njih jeftiniji su bili patlidžan i peršun lišćar.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu jeftiniji su još bili patlidžan, spanać, brokola, celer, paradajz i paškanat, a skuplja tikvica. Solidna je bila ponuda zelene salate.

Na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu nešto lošije vremenske prilike uslovile su nešto slabiju ponudu i pad prometa povrtarskuh kultura na pijačnim tezgama. Skuplju su bili paprika babura, paradajz, rotkve i tikvica, dok je skuplji bio jedino patlidžan.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu nastavljen je dalji pad cena karfiola, spanaća i patlidžana. Za razliku od njih skuplji su bili krastavac kornišon i tikvice.

Na pijačnim tezgama u Loznici skuplji su bili krompir, peršun liščar i ren. Pad cena zabeležen je kod paprike babure, paprike ostale i patlidžana.

Izvor: STIPS

Komentari