Jagnjad i prasad OPET poskupela! | Cene stoke

Jagnjad i prasad OPET poskupela! | Cene stoke

Rast cene jagnjadi i prasadi je evidentiran na svim pijacama u Srbiji. Ipak, cena tovnih bikova SM rase je nešto niža u poređenju sa prethodnom sedmicom. Pogledajte kako su se kretale i ostale cene žive stoke.

Cena teladi, tovne junadi, krava za klanje i tovnih bikova

U sedmici za nama bila je viša otkupna cena teladi telesne mase do 160 kilograma u klanicama na području podunavskog regiona, pošto je iznosila 430 din/kg. Za razliku od njih, niža je bila otkupna cena tovnih bikova SM rase telesne mase preko 500 kg, i to 235 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Užicu došlo je do rasta prodajne cene krava za klanje na 175 din/kg. U Kragujevcu je zabeležen pad otkupne cene krava za klanje u odnosu na prethodnu sedmicu u klanicama na području šumadijskog ragiona. Dominirao je iznos od 150 din/kg.

Klanice sa područja Niša, po nižim su cenama u odnosu na prethodnu sedmicu vršile otkup tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma. Dominirao je iznos od 20 din/ kg.

Cene prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje

Na pijaci žive stoke u Loznici, protekle su sedmice bila skuplja prasad i tovne svinje telesne mase preko 120 kilograma. Kod prasadi telesne mase do 15 kilograma dominirao je iznos od 230 din/kg. A kod grla telesne mase od 16 do 25 kilograma iznos od 220 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu zabeležen je rast cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma na 160 din/kg. Kao i pad cene tovnih svinja telesne mase preko 120 kilograma na 140 din/kg u nedelji za nama.

U klanicama šumadijskog regiona došlo je do rasta otkupne cene prasadi na 235 din/kg. I do pada otkupne cene krmača za klanje na 120 din/kg.

Cene jagnjadi, jaradi, šilježadi i ovaca

Prodajna cena jagnjadi bila je viša u odnosu na prethodni period na pijaci žive stoke u Užicu, jer su se najčešće mogla pazariti po dominantnoj ceni od 340 din/kg. Jagnjad su bila skuplja i na stočnoj pijaci u Kraljevu, jer se prodaja ove kategorije ovaca odvijala najčešće po ceni od 340 din/kg.


U Loznici je evidentiran rast prodajne cene jagnjadi na stočnoj pijaci, pošto je dominirao iznos od 270 din/kg. Otkupne cene jagnjadi i ovaca bile su na prošlonedeljnom nivou u klanicama na području ovog grada i okoline.

Na pijaci žive stoke u Nišu zabeležen je rast cene jagnjadi, jer je dominantan iznos dostigao čak 330 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica