Dobra ponuda sezonskog voća na pijacama! | Cene voća

Dobra ponuda sezonskog voća na pijacama! | Cene voća

Uprkos hladnom vremenu, srpske tezge krasilo je različito voće. Cene voća su bile slične prošlonedeljnim, a u nastavku pogledajte šta se sve pazarilo proteklih dana na pijacama i kvantašima.

Asortiman i ponuda voća bili su slični prošlonedeljnim na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu. Nešto niže bile su cene grejpfruta i limuna, dok je rast cena u odnosu na prethodni period evidentiran kod kruške Viljamovke, crnog grožđa, mušmule, nara i pomoranđže.

Dosta dobra bila je ponuda sezonskog voća na zelenoj pijaci u Čačku tokom treće sedmice decembra. Skuplje je bilo grožđe crno ostalo, a jabuka se prodavala po ceni od 70 do 80 din/kg, orah za 800 do 900 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Pančevu je došlo do rasta cene banane uprkos dobroj ponudi. Evidentiran je pad cena crnog grožđa, limuna, mandarine, crnog grožđa i jabuke Ajdared u odnosu na prethodni period.

Na kvantašu u Beogradu, dominirala je ponuda jabuke i južnog voća na većini prodajnih punktova kvantaša u Beogradu. Evidentiran je značajan rast cene belog grožđa kao i neznatan rast cene grejpfruta i pojedinih sorti jabuke u proseku za 5 din/kg. Prodaja je bila loša zbog malog broja posetioca.

U Leskovcu su protekle sedmice na kvantaškoj pijaci evidentirali obimniju ponudu grožđa. Došlo je do pada cena grejpfruta, a skuplja je bila mandarina.

Kvantašku pijacu u Šapcu karakteriše rast cena jabuke Ajdared i suve šljive. Za razliku od njih niže su bile cene jabuke Zlatni delišes.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica