Bogata ponuda povrća u novembru! | Cene povrća

Bogata ponuda povrća u novembru! | Cene povrća

Protekle sedmice tezge na srpskim pijacama bile su bogate raznim povrćem. Tako su i cene povrća varirale od pijace do pijace. Pogledajte kako su se kretale cene.

Solidna ponuda povrća na zelenoj pijaci Skadarlija je karakteristična za ovaj period godine. Zabeležen je rast cena paprike i tikvice, dok su cene ostalih poljoprivrednih proizvoda mirovale.

Tezge zelene pijace u Pančevu imale su zavidnu popunjenost tezgi kada je reč o povrću. Zabeležen je pad cena blitve, karfiola, krompira, belog luka, patlidžana, peršuna korenaša, praziluka, rotkvice i tikvice. Za razliku od njih skuplji su bili boranija, paprika šilja, paradajz i peršun lišćar.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu u ponudi su se našle rotkvica i brokoli. Došlo je do pada cena karfiola. Skuplji su bili peršun lišćar, paradajz i tikvica. Cene ostalih proizvoda su bile na prošlonedeljnom nivou.

Na kvantašu u Beogradu uočena je bolja ponuda brokolija, što je uslovilo pad cene. Niža je takođe bila cena boranije, cvekle, karfiola, krastavca kornišona, krastavca salatara, paradajza i zelene salate. Za razliku od njih skuplji su bili šampinjoni, kupus, beli luk, paprike, kelj, spanać, tikvica i zelje.

Leskovački kvantaš je zabeležio rast cena kupusa, karfiola i krastavca. Jeftiniji su bili krastavac salatar, krompir, tikvica, zelena salata i paradajz.

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica