Babura skuplja u Leskovcu, a paradajz u Beogradu | Cene povrća

Nastavljen je trend dobre ponude povrća uprkos zahlađenju. Obim prodaje bio je na prosečnom nivou.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu zbog sezone zimnice bolji promet proizvoda na prodajnim punktovima. Ponuda je bila bolja u odnosu na prethodni perid, posebno paprike šilje i paprike ostale. Nešto slabija bila je ponuda brokoli, pa je cena u blagom porastu. Osim brokoli skuplji su još bili dinja, krastavac kornišon, mladi crni luk, paradajz i tikvice. Za razliku od njih niže su bile cene blitve, karfiola, krastavca salatara, praziluka, spanaća i zelene salate.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu zabeležen je pad cena karfiola, krastavca kornišona i patlidžana. Za razliku od njih skuplja je bila paprika babura.

Na  Kalenić pijaci u Beogradu skuplji su u odnosu na prethodni period bili krastavac salatar i paradajz, dok su cene ostalih proizvoda mirovale.

Što se tiče zelene pijace u Leskovcu, došlo je do pada cena celera, paškanata i luka crnog, dok su skuplji bili krastavac kornišon, paradajz i peršun lišćar. Ponovo se mogla pazariti rotkvica.

Na pijačnim tezgama u Čačku u ponudi povrća dominirali su krompir po ceni od 40 do 50 din/kg, kupus po ceni od 20 do 25 din/kg i šargarepa za 60 din/kg. Paprika se mogla pazariti po ceni od 60 do 130 din/kg, boranija od 120 do 150, paradajz 60 do 80 din/kg i krastavci kornišoni po ceni od 90 do 100 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari