Svet poljoprivrede Prodavnica

Poskupeo brokoli, a pojeftinio praziluk | Cene povrća

Patlidžan u Beogradu jeftiniji, u Leskovcu mu skočila cena. Pogledajte kako su se kretale ostale cene povrća.

Na Kalenić pijaci nastavljena je dobra ponuda povrća na pijačnim tezgama. Nešto niže cene zabeležene su kod kelja, kornišona, patlidžana, zelene salate i paprike babure, dok je skuplji bio zeleni paradajz.

Zelenu pijacu u Leskovcu protekle sedmice karakterisala je dobra ponda povrća. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili zelena salata, a skuplji paprika ljuta, paradajz, patlidžan i tikvica.

Tezge zelene pijace u Loznici bile su dobro snabdevene kupusom, crnim lukom, šargarepom i ostalim sezonskim povrćem. Reporter je zabeležio pad cene karfiola, praziluka, spanaća i belog luka. Za razliku od njih skuplji su bili šarena boranija, brokoli, cvekla, kupus, ljuta paprika, paprika babura, zelena salata i tikvice.

Vrlo slaba ponuda pasulja i dobra ponuda sezonskog povrća odlika su zelene pijace u Pančevu u periodu od 01. do 07. novembra. Evidentiran je pad cena celera, paradajza i rotkvice. Skuplji su u odnosu na predhodni period bili brokoli, karfiol, beli luk, paprika, šampinjoni, tikvice i zelena salata.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu loši vremenski uslovi, na dan obilaska pijace, uticali su na slabiju ponudu povrtarsmkih kultura. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili brokoli, krastavac kornišon, paprika, paradajz, patlidžan i zelena salata. Za razliku od njih jeftniji su bili kelj i praziluk. Obim prodaje bio je relativno slab.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu su u odnosu na prethodnu nedelju došlo do pada cena krastavca kornišona, paprike ostale i prarike ljute.

Komentari