MLAD ALI ISKUSAN: Za proift u poljoprivredi ima savet: SMANJITE TROŠKOVE!

MLAD ALI ISKUSAN: Za proift u poljoprivredi ima savet: SMANJITE TROŠKOVE!

Nikola Pejić se poljoprivredom bavi kako kaže od svoje treće godine. Njegovo gazdinstvo obrađuje 450 hektara i gaje standardne kulture kukuruz, soju, pšenicu i uiljanu repicu. Da bi ovaj posao mogli uspešno da obavljaju nabavili su svu neophodnu mehanizaciju koja je stara do 4-5 godina a pored očevog iskustva u proizvodnju ubacuju i znanje koje Nikola stiče na Poljoprivrednom Fakultetu u Novom Sadu.

https://youtu.be/Eej4A0kKJ6M

Nikola ocenjuje da je ova godina za poljoprivredu poprilično loša, a i prethodna nije bila mnogo bolja. Mada on kaže da se posao u poljoprivredi procenjuje kroz veći vremenski period.

Na naše pitanje kako usklađuje studije i poslove u poljoprivredi on kaze da je sa dosta muke usklađivao svoje obaveze dok je išao na predavanja a sada kada je postao apsolvent više je posvećen aktuelnim poslovima na gazdinstvu a u zimskom period posećeje Fakultet i polaže ispite.

Kaže da bi bilo još bolje kada bi na Fakultetu imao i više perakse ali da je on u prednosti na sve one koji nemaju svoje gazdinstvo i da sve što nauči može da proba u praksi.

Njegovo mišljenje je da sada u poljoprivredi teško može da se poveća zarada ali daje važno smanjivati troškove tamo gde je to moguće.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica