Za poljoprivrednike u Čačku ove godine dvostruko više sredstava

Za poljoprivrednike u Čačku ove godine dvostruko više sredstava

Više od 72 miliona dinara ove godine biće izdvojeno za podsticanje poljoprivrede na teritoriji Čačka. Od toga je 41 milion dinara predviđen za direktne subvencije poljoprivrednim proizvođačima, što je dvostruko više sredstava nego prošle godine.
 

Za poljoprivrednike u Čačku ove godine više sredstava - © Pixabay 

Zamenik gradonačelnika zadužen za poljoprivredu, Radoš Pavlović, kaže da će ove godine zainteresovani moći da konkurišu za sredstva tokom šest meseci, te da će povraćaji biti isplaćivani na mesečnom nivou kako bi ih poljoprivrednici mogli ulagati u naredne cikluse proizvodnje. Iznos povraćaja je 50% investicije.

Svi zainteresovani poljoprivrednici će moći da konkurišu za subvencije za kupovinu sistema za navodnjavanje, protivgradnih mreža, oprema za skladišne kapacitete, sušara za biljni materijal i sistema zagrevanja zaštićenih prostora vrućom vodom. Takođe, poljoprivrednici će moći da konkurišu i za kupovinu obradivog poljoprivrednog zemljišta, i to od najmanje jednog hektara u cilju ukrupnjavanja poseda, po čemu je Čačak jedinstven u Srbiji.

Za sređivanje nekategorisanih atarskih puteva iz gradske kase je opredeljeno 8 miliona dinara, dok se od Republike očekuje da prvi put nakon tri godine, učestvuje sa dodatnih 12 miliona dinara. U cilju što bolje i efikasnije odbrane od grada, lokalna samouprava u Čačku je ove godine izdvojila 5,5 miliona dinara za nabavku protivgradnih raketa, pa će svaka od 25 stanica sezonu dočekati s najmanje 20 projektila.

Izvor: Večernje novosti

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica