Vesti – „Zasadom za budućnost“ kompanije Delta Holding do smanjenja nezaposlenosti i siromaštva u Srbiji

Vesti – „Zasadom za budućnost“ kompanije Delta Holding do smanjenja nezaposlenosti i siromaštva u Srbiji

Kompanija Delta Holding raspisala je još jedan konkurs za podršku razvoju poljoprivrede u Srbiji. On će se realizovati kroz program koji nosi naziv „Zasad za budućnost“. U okviru njega, bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 18 miliona dinara dodeljivaće se socijalnim preduzećima. Javni konkurs trajaće 4 nedelje, od 23. novembra do 18. decembra.

 

Zasad za budućnost - foto:Delta Agrar  

Na konkurs mogu da se prijave udruženja građana, zemljoradničke zadruge i fondacije koje posluju po principu socijalnog preduzeća. Naime, osnovni ciljevi ovog konkursa su da se kroz rad i napredovanje u poljoprivredi reše neki od socijalnih problema u našoj zemlji: da se smanje nezaposlenost i siromaštvo, zaposle marginalizovane društvene grupe, samohrani roditelji, osobe sa invaliditetom

Osim zastupljenosti socijalnog aspekta, zbog lakše selekcije prijavljenih kandidata, stručni tim Delta Holdinga i Trag fondacije, koja je zadužena za tehnilku podršku projektu, postavili su i sledeće kriterijume:  

  • Jasan biznis plan;
  • Ekonomska uspešnost;
  • Potencijal za održivost i unapređenje poljoprivredne proizvodnje;
  • Najmanje jednogodišnje iskustvo u projektima u oblasti poljoprivrede;
  • Opšti utisak o projektnoj ideji i aplikantu.

Vrednost pojedinačnog granta može da iznosi najmanje 240.000 dinara, a najviše 1.800.000.  U okviru konkursa biće podržana primarna i sekundarna proizvodnja i to u oblastima voćarstva i povrtarstva, ali i kroz uzgoj svinja. Zainteresovani poljoprivrednici koji ispune sve kriterijume iz konkursa mogu da očekuju trostruku podršku:

  1. Finansijsku;
  2. Stručnu;
  3. Plasman robe u saradnji sa Delta Agrarom.

Svi zainteresovani za projekat „Zasad za budućnost“ više informacija o konkuru i formulare za prijavu mogu da pronađu na web stranici Delta Fondacije: www.deltafondacija.rs. Uz to, kompanija Delta Holding i Trag fondacija u narednim danima organizuju i info tribine, na kojima će stručnjaci predstaviti ideje i kriterijume konkursa, ali i odgovarati na pitanja. Prva tribina održana je juče u Beogradu, a u planu su još i tribine:

  • 24. novembra u Somboru;
  • 25. novembra u Nišu;
  • 26. novembra  u  Zaječaru. 

Da podsetimo, projekat „Zasad za budućnost“ ove godine je drugi po redu. Prošle godine grantove od ukupno 7,5 miliona dinara  dobilo je šest najboljih projekata i to iz Smedereva, Užica, Priboja, Šapca, Zemuna i Surčina. Delta fondacija osnovana je 2007. godine, a od tada do danas, pomoć je dobilo već 580.000 ljudi, odnosno, svaki deseti stanovnik Srbije.

Izvor vesti:
Agromedia 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica