Vesti – Vurdijada 2015. u Babušnici

Vesti – Vurdijada 2015. u Babušnici

U želji da promoviše svoj kraj i putem gastronomije, Opština Babušnica već četvrtu godinu zaredom organizuje manifestaciju pod nazivom “Vurdijada” na kojoj se takmičari nadmeću u pripremanju vurde i jela nacionalne kuhinje. Ove godine održava se 15. novembra.

Vurdijada 2014. godine - foto: TO opštine Babušnica

Na “Vurdijadi” se okupljaju najbolji proizvođači vurde iz Babušnice i okoline, a manifestacija je već dobila i međunarodni karakter jer se kao gosti pojavljuju i učesnici iz Bugarske i Makedonije sa specijalitetima svojih kuhinja. Prošle godine bilo je više od 100 učesnika manifestacije, a organizatori beleže dalji porast interesovanja i učesnika i posetilaca Vurdijade 2015. godine, koja će biti održana u hotelu “Crni vrh” u Babušnici, 15. novembra od 10 do 17 sati.

I ove godine je za učešće na Vurdijadi prijavljeno više od 100 izlagača, koji će osim vurde predstaviti i jela nacionalne kuhinje i rukotvorine”, kaže mr Milan Stamenković, direktor Turističke organizacije Babušnica.

 

Vurdijada 2015. godine održava se u hotelu “Crni vrh” u Babušnici, 15. novembra od 10 do 17 sati.

 

Tako će ovaj događaj biti zanimljiv svima koji poštuju i cene srpsku kuhinju i ručni rad. Predsednik žirija je Stambol Geštamov, istaknuti kulinar i dugogodišnji šef kuhinje Hotela Interkontinental, a događaj prate i mnogobrojni predstavnici medija. Svoj dolazak najavili su posetioci iz Bugarske, a kao izlagači će se ponovo pojaviti i učesnici iz Makedonije i Bugarske. Od ove manifestacije očekujemo da pomogne popularizaciji vurde, njenom još boljem plasmanu na tržištu, kao i prepoznatljivosti ovog kraja, čiji je brend upravo vurda”, naglašava direktor Turističke organizacije Babušnica.


Izvor vesti:
Agromedia

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica