Vesti – Studenti Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna posetili „Superior“

Vesti – Studenti Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna posetili „Superior“

Prošle nedelje kompaniju „Superior“ posetila je grupa studenata sa Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna. Oni su, u okviru redovne praktične obuke, na imanju ove kompanije obišli sva ogledna polja pod ratarskim, voćarskim i povrtarskim kulturama, videli su kako se pakuju i skladište „Superior“ semena, a čuli su i mnogo korisnih i praktičnih saveta koje će moći da primene kako u daljem školovanju, tako i u predstojećoj karijeri.

Profesor Đorđe Moravčević sa Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna rekao nam je šta su studenti u poseti „Superioru“ mogli da nauče i kakve su ideje mogli da dobiju.

Dobili su mnogo informacija. Ne znam koliko su usvojili, ali neka je svako od njih uzeo po jednu, to je već pedesetak veoma dobrih. Upoznali su se sa tim šta ih čeka kada završe fakultet, kakvi su problemi u proizvodnji kada dođu u neku firmu, a možda su dobili i neki impuls da počnu da se bave nekim svojim privatnim biznisom“, objasnio je Moravčević.
 

Studenti Poljoprivrednog fakulteta u poseti Superioru - ©Agromedia 


Mislim da su studenti prezadovoljni današnjom posetom ‘Superioru’. Zadržali smo se ceo dan, a mogli smo ostati još nedelju dana i ne znam da li bi nam i toliko bilo dovoljno da sve vidimo
“, dodao je on.

Nebojša Đinović, kao bivši student Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, posebno je bio srećan zbog posete ovih mladih agronoma. On im je objasnio kako danas funkcionišu firme poput Superiora“ u Srbiji, kakve proizvode traži probirljivo evropsko tržište i kako mogu da ispune njegove stroge zahteve.
 

Studenti Poljoprivrednog fakulteta u poseti Superioru - ©Agromedia 

Nebojša Đinović iz kompanije „Superior“ istakao je: „Ja sam stvarno baš dobro raspoložen i pun sam pozitivne energije, naročito zato što su profesori koji dovode studente moje kolege sa studija. To ovakvim posetama daje dodatnu čar. Raduje me i to što smo mi u poslednjih petnaestak godina od firme koja ide u posete drugima da uči postali kompanija koja daje svoje znanje i ima šta da pokaže.

Gotovo svi studenti koje smo toga dana upoznali bili su veoma radi da sa nama podele svoje utiske. Oni su, kao što smo i očekivali, bili i više nego pozitivni.
 


Studenti su videli šta ih čeka kada završe fakultet, kakvi su problemi u proizvodnji kada dođu u neku firmu, a možda su dobili i neki impuls da počnu da se bave svojim privatnim biznisom.

Dr Ivo Đinović je, na veliku radost studenata, čitav svoj dan posvetio isključivo njima. Objasnio im je kako je stvarao pojedine hibride i sorte, kalemio voćne vrste i ukrštao povrtarske i pokazao im je na koji način ovaj posao može da se radi sa mnogo ljubavi.


Dr Ivo Đinović iz kompanije „Superior“ objasnio nam je: „Nama mnogo znači da se studenti upoznaju sa našim programom i da se zainteresuju za proizvodnju u svom pozivu. Oni na osnovu toga što su danas videli mogu da dobiju ideju šta da rade u svojim karijerama i iskoriste to kao neku inicijalnu kapislu da krenu u sopstveni biznis.
 

Studenti Poljoprivrednog fakulteta u poseti Superioru - ©Agromedia 


U „Superioru“ je prošle godine na stručnoj praksi bilo 6 studenata. Sada ih je trenutno dvoje, ali će već preko leta, po završetku ispitnih rokova, ova kompanija svoje kapije otvoriti i za druge koje interesuje ovakav vid poljoprivredne proizvodnje.

Najboljem među njima ponudiće se i zaposlenje, a ostalima – zagarantovano lepo radno iskustvo, odlična preporuka u CV-ju i mogućnost da svoju karijeru nastave u nekoj sličnoj kompaniji. Zato, studenti, iskoristite ovu priliku i požurite, zainteresovanih je svakoga dana sve više!  

Sagovornici:
prof. Đorđe Moravčević, Poljoprivredni fakultet u Zemunu
Nebojša Đinović, „Superior“
Jovana Vuković, studentkinja Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu
Radomir Jovanović, student Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu
Sandra Popović, studentkinja Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu
Ivan Topaljić,  student Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu
Sara Muždalo, studentkinja Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu
dr Ivo Đinović, „Superior“

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica