Vesti – Podsticanje poljoprivrede u Novom Sadu

Vesti – Podsticanje poljoprivrede u Novom Sadu

Grad Novi Sad ove godine u poljoprivredu ulaže 10 miliona dinara. Od te sume 3.350.000 namenjeno je za kreditne podrške, odnosno sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite, a 6.650.000 predviđeno je za ruralni razvoj. U narednom periodu trebalo bi da bude donet i program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Član gradskog veća za privredu Goran Sečujski rekao je da će se finansirati 10% kamate za kratkoročne bankarske kredite od 12 ili 18 meseci. Zahteve će podnosioci moći da dostave bankama sa kojima je grad sklopio sporazum o kreditiranju, i to u formi biznis plana ili projekta.

Kada je reč o ruralnom razvoju, polovina izdvojene sume namenjena je za unapređivanje znanja i sticanje novih veština u vidu informativnih aktivnosti, ali i odlazaka na sajmove, studijska putovanja i manifestacije. Drugi deo sume trošiće se na osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, životinja i na subvencionisanje opreme za organsku proizvodnju. Za te namene mogu da se prijave poljoprivrednici koji su u procesu organske proizvodnje od 2011. godine.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica