Vesti – Nezadovoljni francuski poljoprivrednici izviždali ministra

Vesti – Nezadovoljni francuski poljoprivrednici izviždali ministra

Na otvaranju Sajma poljoprivrede u Parizu, prošle nedelje, francuski poljoprivrednici su u znak protesta uništili štand Ministarstva poljoprivrede, sukobili se sa policijom i izviždali trenutnog ministra poljoprivrede Fransoa Olanda.

 

Kako prenose francuski mediji, četrdesetak demonstranata uzvikivali su „Hoćemo ostavku“ i nosili crne majice na kojima je bilo ispisano „Poljoprivrednik sam, dakle umirem“.

U razgovoru sa predsednikom nacionalnog Saveza sindikata poljoprivrednika ministar Oland rekao je da želi da pokaže nacionalnu solidarnost i da će učiniti sve da pomogne poljoprivredi. Takođe, on je podsetio i na mere koje je vlada preuzela, kao što je smanjenje doprinosa i istakao je da će na sastanku Evropskog saveza koji će se održati 7. marta govoriti o „poljoprivrednoj krizi u vezi sa pitanjem ruskog embarga”.
 

Muža krava - ©Agromedia

Da podsetimo, prošle godine poljoprivredni sektor u francuskoj imao je brojne probleme, naročito u oblasti stočarstva, jer su cene mesa i mleka opadale pod uticajem situacije sa evropskim mlečnim kvotama, zbog ruskog embarga, ali i opadanja kineske potražnje.

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica