Uskoro 5. Sajam pirotske peglane kobasice

Uskoro 5. Sajam pirotske peglane kobasice

Peti Sajam pirotske peglane kobasice održaće se 28. i 29. januara 2017. godine, u sportskoj hali “Kej” u Pirotu. Ove godine prijavilo se 45 izlagača, a o ocenama kvaliteta proizvoda odlučivaće 3 vrste komisije. 
 

5.Sajam pirotske peglane kobasice  - © Agromedia


Svečano otvaranje
Sajma pirotske peglane kobasice zakazano je za 28. januar 2017. godine u 12 časova. Kapije Sajma biće otvorene od 10 do 18 časova. Promoteri manifestacije biće Zoran Kesić, autor i voditelj emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem”, kao i autori emisije “Državni posao”. Za Sajam vlada veliko interesovanje i to ne samo u Srbiji, već i u Makedoniji i Bugarskoj.

Pirotska peglana kobasica je vrhunski specijalitet proizveden od najkvalitetnijeg mesa. Pored mesa, ovoj vrsti kobasice dodaju se prirodni začini, kao što su beli luk i suva ljuta paprika. Za pravljenje peglane kobasice najčešće se koriste pažljivo odabrani komadi kozjeg, ovčijeg i junećeg mesa.

Nakon punjenja, kobasica se vezuje tako da oblikom podseća na potkovicu i suši se na promaji, bez termičke obrade. Tokom perioda sušenja kobasice se svaka dva-tri dana peglaju (najčešće flašom), zbog čega su i dobile naziv peglane kobasice.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica