Upoznajte se sa inovativnim rešenjima iz oblasti zaštite životne sredine na Eco Tech MeetUp

Upoznajte se sa inovativnim rešenjima iz oblasti zaštite životne sredine na Eco Tech MeetUp

Drugi Eco Tech MeetUp po redu održaće se 10 maja u 19h u ITC Hub-u u Beogradu, a događaj je posvećen inovativnim rešenjima u oblasti zaštite životne sredine.

Eco Tech MeetUP - © Tanja Basta

Cilj Eco Tech MeetUp-a je da bliže predstavi nove tehnologije i njihov pozitivni uticaj na poljoprivredu i ekologiju. Pored navedenog učesnici događaja su mahom mladi ljudi koji su svoje pronalaske i poslovanje bazirali na primeni savremnih tehnologija radi modernizacije određenih segmenata poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Navodnjavanje biljaka pomoću SMS poruke

Na događaju učestvuju:

1. Anđelika Bjelajac, naučni saradnik u Inovacionom centru, Tehnološko-metalurškog fakulteta, Univerziteta u Beogradu. Svoj rad posvetila je unapređenju solarne ćelije treće generacije. Izučava i primenjuje različite metode sinteza i modifikacije neorganskih materijala koji su fotoaktivni, odnosno pod Sunčevom svetlošću pokazuju fotonaponski i/ili fotokatalitički efekat. U svojim istraživanjima koristi najsavremenije tehnike karakterizacije materijala, kao sto su visoko rezolucioni elektronski mikroskopi.

„Zelenim“ rešenjima u poljoprivredi do zdravije životne sredine

2. Nemanja Mišević i Dejan Dragić ispred kompanije Vekom Geo koja raspolaže alatima koji se koriste za prikupljanje, obradu, prezentaciju, ažuriranje i vizuelizaciju geoprostornih podataka. U svom radu koriste autonomne bespilotne letelice, satelitske snimke visokih rezolucija, kao i uredjaje koji prikupljaju GIS podatke na terenu. Sve više su prisutni u poljoprivredi i šumarstvu.


3. Nikica Marinković kao predstavnik startup-a WooBox koji odgovara na probleme i potrebe za prirodnim izolacionim materijalom u rastućoj internet industriji koja se bavi isporukom hrane, sa ciljem da se zameni kancerogeni stiropor. WooBox je proizvod koji pruža mogućnost za transport svežih namirnica koje zahtevaju određene temperaturne uslove (od 2 do 7 stepeni celzijusa).

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica