Uhapšen direktor Uprave za agrarna plaćanja

Uhapšen direktor Uprave za agrarna plaćanja

Vršilac dužnosti direktora Uprave za agrarna plaćanja, i još troje osumnjičenih, uhašeni su zbog sumnje da su učinili pronevere u vezi sa subvencijama za poljoprivrednike. Kako se navodi, oni su u decembru 2018. godine primili 1,6 miliona dinara mita.

 

Hapsenje © Pixabay

U subotu, 22. decembra, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšen je vršilac dužnosti direktora Uprave za agrarna plaćanja, Ž.R.

Pored v.d. Uprave za agrarna plaćanja, kako saopštava Tužilaštvo za organizovani kriminal, uhapšen je i jedan službenik te uprave, kao i još dvojica osumnjičenih.

Svi navedeni uhapšeni su zbog sumnje da su počinili zloupotrebe u vezi sa dodelama subvencija i podsticaja za poljoprivrednu opremu i mehanizaciju.

Ova akcija sprovedena je nakon višemesečnog predistražnog postupka.

Raspisan drugi javni poziv za IPARD podsticaje

Kako saopštava MUP, a prenosi Blic, uhapšeni su u decembru 2018. godine od 6 poljoprivrednika u Vojvodini primili oko 1,6 miliona dinara mita, kako bi im omogućili da nakon formalno sprovedenog postupka ostvare pravo na dobijanje sredstava podsticaja.


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede najoštrije osuđuje svaki pokušaj zloupotrebe položaja koji nanosi štetu naporima ministarstva da se poboljša položaj poljoprivrednika i poljoprivrede Republike Srbije u celini.

“Kao što je to bio i do sada slučaj, beskompromisna borba protiv pronevera i nulta tolerancija za svaki oblik zloupotrebe se nastavlja i važiće za svakoga. U cilju dalje zaštite svakog poljoprivrednog proizvođača i njihovog prava da dobiju zakonom predviđene subvencije Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nastaviće sa punom podrškom nadležnim organima Ministarstva unutrašnjih poslova u otkrivanju svake vrste zloupotreba”, navodi se u saopštenju.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica