U Ankari razgovor o povećanju kvota za goveđe meso

U Ankari razgovor o povećanju kvota za goveđe meso

U Ankaru će sutra otputovati ministri trgovine i poljoprivrede kako bi razgovarali o kvotama za izvoz goveđeg mesa u Tursku. Ministar Nedimović rekao je za RTS da će biti reči o kvotama za 2019. godinu i o izvozu kukuruza i pšenice.

Goveđe meso - © Pixabay

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ocenio je da je ova sezona bila ekstremna za poljoprivrednike zbog velikog broja kišnih dana i grada, ali da žitarice nisu stradale.

Žetva pšenice je završena pre 10, 15 dana, a prinosi su dobri, premda je kvalitet bio lošiji u nekim delovima zemlje. Za izvoz ostaje oko dva miliona tona pšenice, a, kako ministar ističe, dobro je za naše ratare što nema dovoljno pšenice na svetskom tržištu.

Dobro je rodio i kukuruz, možda je i najbolja godina u odnosu na prethodne, ocenio je Nedimović gostujući u Dnevniku RTS-a.

U Ankaru sutra putuju ministri trgovine i poljoprivrede kako bi razgovarali o kvotama za izvoz goveđeg mesa u Tursku.

“Imamo bescarinski izvoz, a sutra ćemo razgovarati o kvotama za 2019, da povećamo izvoz jer to možemo, imamo fond za to, ali moramo da radimo na reproduktivnom materijalu”, rekao je Nedimović ističući da će se razgovarati i o suncokretovom ulju.

Izvor:  RTS


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica