Subvencije za kupovinu seoskih kuća i poljoprivrednog zemljišta

Subvencije za kupovinu seoskih kuća i poljoprivrednog zemljišta

U opštini Senta trenutno su u toku tri konkursa za finansijsku podršku kupovine seoskih kuća, za kombinovanu podršku preduzetništva u poljoprivredi i privredi, kao i za kupovinu poljoprivrednog zemljišta.

Seoska kuća - © Agromedia

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor naglasio je da je tokom prethodna tri konkursna ciklusa sa područja Sente, za podršku konkurisalo 654 građana, od kojih sa uspehom od 95 odsto. Na ovaj način je u Sentu stiglo 380 miliona dinara, odnosno više od tri miliona evra, što je u vrednosti polovina budžeta opštine Senta za jednu godinu.

U sadašnjem paketu za podsticaj preduzetništva, poboljšanja uslova rada i životnih uslova Mađara u Vojvodini, koju finansira Vlada Mađarske sa ukupno 75 miliona evra, što će tokom narednih pola godine biti raspodeljeno posredstvom fondacije „Prosperitati“. Pastor je izrazio uverenje da će ova podsticajna sredstva doprineti da vojvođanski Mađari uz prepoznavanje domaćih potencijala iskoriste mogućnost da obezbede egzistenciju i ostanu na rodnom tlu.

Izvor: Dnevnik

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica