Stiže pomoć: Ponovo radi Poljoprivredna stručna služba u Prokuplju

Stiže pomoć: Ponovo radi Poljoprivredna stručna služba u Prokuplju

Nakon četvoromesečnog štrajka savetodavaca koji su obustavili rad zbog neisplaćenih zarada, Poljoprivredna stručna služba u Prokuplju ponovo je počela sa radom.
 

Ponovo radi Poljoprivredna stručna služba u Prokuplju - © Pixabay 

Da bi ispunila zahteve zaposlenih, Vlada Srbije imenovala je nove organe upravljanja, skupštinu i direktora. Jedan od prioritetnih zahteva zaposlenih u Poljoprivrednoj stručnoj službi u ovom kraju bio je redovna isplata zarade.

U ovoj regiji skoro dve trećine stanovništva bavi se poljoprivredom i od nje živi, zato je postojanje ove Poljoprivredne stručne službe od velikog značaja. Da će novi početak doneti i nove mogućnosti za razvoj i napredovanje poljoprivredne proizvodnje, govore i velika očekivanja brojnih korisnika usluga ove službe.
 

Ponovo radi Poljoprivredna stručna služba u Prokuplju - © Pixabay 

Da ljudi ostanu bez bilo kakvih saveta, bez bilo kakve stručne podrške isto je kao i kad neka firma ostane bez stručnog kadra. To je kadar poljoprivrede koji uvek mora biti prisutan, kaže Vukić Joksimović, predsednik udruženja pčelara „Pčelica“ Prokuplju.

Savetodavci, koji poslednjih šest meseci nisu primili platu, nadaju se da će uskoro doći do normalizacije prilika u službi. Ističu da im je sada na prvom mestu pomoć poljoprivrednicima u jednom izuzetno osetljivom trenutku.
 

Ponovo radi Poljoprivredna stručna služba u Prokuplju - © Pixabay 

Savetujemo poljoprivrednim proizvođačima da pored đubrenja azotnim đubrivima, znači, agrotehničkim merama i blagovremenom zaštitom, pokušaju da ublaže štete koje bi možda mogle da se dese zbog niskih temperatura koje su nastupile ovih dana“, kaže Dejan Tonić, savetodavac u PSS u Prokuplju.


Stručnu pomoć, kako tvrde u službi, moći će da očekuju i stočari, sa kojima će raditi na poboljšanju kvaliteta mleka i uvođenju novih standarda u ovoj proizvodnji.

Poljoprivredna stručna služba u Prokuplju osnovana je 05.11.2009. godine. Teritorija rada ove službe su područja opština Prokuplje, Žitorađe, Blace i Kuršumlija, koje pokrivaju obradivu površinu od 231.693 ha, imaju 267 naseljenih mesta u kojima živi oko 102.075 stanovnika i 33.937 poljoprivrednih gazdinstava, 122.490 ha poljoprivrednog zemljišta, od čega 54.569 ha oranica, 11.517 ha voćnjaka, 2.456 vinograda i 25.572 ha livada i pašnjaka. 

Izvor: RTS


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica